Hoveniersbedrijf Reijmer

Tuin Lobede in Tolkamer

Een grote binnentuin met natuurlijke vormen. Deze tuin fungeert als binnentuin van de bewoners van verzorgingstehuis Lobede in Tolkamer. Mensen hebben hier de mogelijkheid om even rustig te genieten en elkaar te ontmoeten. Door het beschutte zitje kan men hier ook zitten wanneer het regent of wanneer het wat kouder wordt.

Totaal opp: 2000 m2

Grond is aangebracht t.b.v. gazon en beplanting. De zandbaan voor de bestrating wordt gelijk gemaakt en de vijver is uitgegraven.Werkzaamheden van bovenaf gezien. De eerste bestratingen worden gelegd.Om de goede vormen te krijgen wordt de vijver fijn geprofileerd. Dit wordt gedaan door een kraan en handmatig met de schop.De folie is gelegd, de basaltkeien zijn geplaatst en de vijver is gevuld met water. Hier worden de randen afgewerkt zodat er geen water uitloopt en de folie niet meer zichtbaar is.Het volgende werk is het aanbrengen van de beplantingen. Om een zo natuurlijk beeld te krijgen worden er rond de vijver beplanting geplaatst die van nature ook langs waterranden groeien. De overige beplanting is rustig met een aantal bijzondere vormen.De beplantingen zijn geplant en het gras in ingezaaid. Zitplaats voor de bewoners, beschut tegen wind en regen.De tuin wordt afgewerkt en aangeveegd. Eindresultaat binnentuin Lobede.Eindresultaat binnentuin Lobede 2.
Copyright © Reijmer B.V. 2019  |  Webdesign & CMS : DO IT-online